Образ жінки в творчості Т.Г.Шевченка

2014-03-04

/Files/images/pervomayska/DSCN0862.JPG

9 березня 200 років від дня народження Т.Г.Шевченка. В рамках районної програми Турбота для слухачів університету третього рівня Первомайською бібліотекою проведенний захід до цієї знаменної дати.
Жіноча доля для Шевченка – не просто одна з тем його творчості, це справді незагоєна рана поетової душі. Твори Катерина, Лілея, Наймичка, Причина не залишили присутніх байдужими та викликали сльози на очах за трагічну долю жінки – сестри, матері у тогочасному суспільстві. Невмирущі Шевченкові рядки «І на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син і буде мати і будуть люди на землі» - стали своєрідним символом віри.

Бібліотекар Стрюкова В. Провела огляд літератури з книжкової виставки «Тарасове слово живе у віках» та познайомила присутніх з унікальною літературою: книги Мистецька спадщина в чотирьох томах та книга Три літа – автогрофи славнозвісної рукописної збірки Т.Г.Шевченка.

Захід підготували працівники бібліотеки Шевченко А.Б. та Стрюкова В., Ходикіна С.А. та Щербина Н. працівники територіального центру.

По завершенню заходу всіх пригощали чаєм.

Кiлькiсть переглядiв: 411

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.