• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Первомайська бібліотека-філія яскраво відсвяткувала 50-річний ювілей

Первомайська бібліотека-філія яскраво відсвяткувала 50-річний ювілей

2012-06-26

/Files/images/pervomayska/DSC03980.JPG Первомайська бібліотека-філія урочисто відсвяткувала 50-річний ювілей

/Files/images/pervomayska/DSC04017.JPG/Files/images/pervomayska/DSC04003.JPG/Files/images/pervomayska/DSC04039.JPG/Files/images/pervomayska/DSC03982.JPG/Files/images/pervomayska/DSC04000.JPG/Files/images/pervomayska/DSC04047.JPG

Первомайській бібліотеці – 50

Ніде людина не здається такою прекрасною, як у залі бібліотеки!

Ніде не звільняється вона такою мірою від тягаря

дріб’язкових турбот і життєвих неприємностей,

як у всевладному царстві книг.

Іван Микитенко

26 червня Первомайська бібліотека святкувала свій 50-річний ювілей.

Родовід бібліотеки сягає у минуле століття, в рік 1961, коли на території селища розпочалося будівництво цукрового заводу, одного з найбільших в Україні. Тоді перші будівельники «СМУ- 17» привезли із собою бібліотеку (500 примірників), яку розмістили у гуртожитку. З будівництвом Будинку Культури бібліотека отримала нове прекрасне приміщення на другому поверсі, де мешкає і зараз.

На таку урочисту подію, з нагоди ювілейної дати , до святково прибраної бібліотеки було запрошено читачів, колег, колишніх працівників бібліотеки, членів ветеранської організації, депутатів, спонсорів , підприємців і партнерів завітали всі, хто не байдужий до життя бібліотеки.

Серед запрошених гостей були заступник голови райдержадміністрації Андрій Абрамов, який привітав з ювілеєм від голови Жовтневої РДА Альони Ракової та Жовтневої районної ради, заступник директора обласної універсальної бібліотеки ім.Гмирьова Тетяна Астапенко, голова сільської ради Любов Лаврова, директор Жовтневої ЦБС Тетяна Остафійчук, депутат районної ради Караваєв Максим,представники від партії регіонів Сергій Жадік, Олексій Саділенко (ТОВ. «Синтез»), голова ветеранської організації Людмила Тарко, Володимир Палієнко («Юкрейніан Шугар компанія»), Андрій Копченко (ПП Копченко), Дмитро Кошель – спонсор бібліотеки. Не змогли прийти на свято, але вагомий внесок в його проведення вклали Ігор Кім (ООО Украгротехніка), Віталій Копійка (ПП Копійка).

Приймали гостей і вели святкову програму завідуюча Первомайської бібліотеки Шевченко Алла Борисівна, бібліотекар Вікторія Стрюкова, користувач бібліотеки Алла Козієнко.

Були присутні на урочистому заході і приймали поздоровлення ветерани - ті, хто віддав бібліотеці та її читачам багато років своєї праці: Тамара Решетньова , Надія Федас, Валентина Устич – одні з найперших бібліотекарів селищної бібліотеки . З почуттям гордості за свою книгозбірню, з нотками ностальгії по тим часам, коли в бібліотеці була велика кількість відвідувачів, про проведені цікаві масові заходи говорили перші бібліотекарі . У всі часи, з початку заснування, Первомайська бібліотека була однією з найкращих і це вагомий внесок всіх хто там працював, а також органів місцевої влади, керівництва цукрового заводу. Добре згадувалось ім’я директора цукрового заводу Володимира Павленка, який переймася проблемами бібліотеки, не жалів коштів на придбання нової літератури, старанно поповнював книжковий фонд, організовував передплату великої кількості періодичних видань. Взяти маленький приклад: якщо в фондах бібліотек області ще не було нового видання Великої радянської енциклопедії, то Первомайська книгозбірня мала таке цінне на ті часи інформаційне видання. На сьогодні фонд бібліотеки нараховує 36 тисяч примірників.

Ювілейне свято проходило в піднесеній, емоційній атмосфері.

До ювілейного заходу, колегами з центральної бібліотеки було підготовлено електронну презентацію «Первомайській бібліотеці- 50!». Порадували всіх присутніх прекрасними номерами художньої самодіяльності - директор Первомайського БК Микола Левківський, Надія Климюк –золотий голос Первомайська, Настя Федоренко, Яна Попович, Олексій Левківський, Максим Караваєв, Карина Тхір, яка емоційно розпочинала свято у ролі книжкової феї.

Роки біжать, летять ... Але не старіє бібліотека - навпаки, оновлюється, стає все більш сучасною і цікавішою. Сьогодні це технічно укомплектований інформаційний центр, який відкриває своїм читачам як віртуальні, так і книжкові простори. Нині бібліотека має інтернет-центр, 3 комп’ютери, під’єднані до всесвітньої мережі Інтернет, в приміщенні діє WI FI. Де, як не у храмі бібліотеки, можна відпочити первомайцям, зосередитись та упіймати свою музу, поповнити свою нішу знань. Використовуючи нові можливості в наданні послуг користувачам, бібліотека дуже допомогла мешканцям в актуалізації вкладів Ощадбанку СРСР. І це була історія успіху бібліотеки на Всеукраїнському рівні, це відзначив «Бібліоміст».

Не випадкові люди працюють у книгозбірні, а професіонали своєї справи – Алла Шевченко, Вікторія Стрюкова. Бібліотечний комфорт, який вони створили в бібліотеці, своїми руками, завжди із захопленням оцінюють відвідувачі, бо створювався він охоче, з любов’ю, доброзичливими, кваліфікованими, люблячими свого читача бібліотекарями. Двері бібліотеки завжди гостинно відчинять для тих, хто хоче впевнено крокувати життям, знати й уміти, відкривати та підкорювати Всесвіт.

Не залишилися на заході без уваги та солодкого сюрпризу і читачі (це ж в першу чергу їх свято!). Красивим смачним тортом господині книгозбірні частували своїх улюблених користувачів і щиро дякували всіх спонсорів, хто допомогає бібліотеці бути квітучою та сучасною.

Світлана Кубишкіна зав. метод відділом

Жовтневої ЦБС

Кiлькiсть переглядiв: 403

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.