Патріотичні вечорниці

2015-03-13

/Files/images/2015_rk/berezen/IMG_5047.JPG

13 березня в Шевченківській бібліотеці - філії відбулися патріотичні вечорниці "Україна єднає людей". Захід пройшов в рамках звіту сільської бібліотеки перед громадою. На хвилюючій емоційній ноті пройшли патріотичні вечорниці і не лишили байдужими користувачів бібліотеки, мешканців села, присутніх гостей. На яскраве дійство до Шевченкового завітали директор Комунальної установи «Централізована бібліотечна система, депутат Жовтневої райради Тетяна Остафійчук, працівники центральної бібліотеки, журналісти телеканалу «Миколаїв». З привітальними словами до присутніх звернулася голова Шевченківської сільської ради Валентина Криволап.

/Files/images/2015_rk/berezen/IMG_5006.JPGЗахід був проведений спільно з Шевченківським Будинком Культури. Добрі партнерські відносини бібліотеки та БК завжди дають яскравий позитивний результат. В ході патріотичних вечорниць був зроблений екскурс в історію села. Так, в 2014 році, шевченківці святкували 85 років утворення населеного пункту. Восени 1929 року почалося будівництво залізничного полотна "21 кілометр". Зараз це сучасне село, де живуть 2948 тис. громадян. Основне населення села українці, але вже багато років пліч-о-пліч разом з українцями проживають і інші національності, які прикрасили село новими барвами, внесли частку своєї культури, традицій, колориту своєї національності.

/Files/images/2015_rk/berezen/IMG_5018.JPGНа заході лунали пісні російською, українською, білоруською та молдавською мовами. Яскравою окрасою вечорниць став виступ тріо сестер Додон, уродженок Молдови, які заспівали пісню "Меланколіє". На святі була присутня лікар Шевченківської дільничної лікарні Ніна Вовченко, яка народилася в Сибіру там і закінчила медичний інститут, але все послідуюче своє життя присвятила лікуванню шевченківців, за що була нагороджена медаллю "Незалежність України". Також були представники білоруської, корейської, азербайджанської національностей. В кінці вечорниць відбувся музичний флешмоб "Це моя земля".

Відеорепортаж про захід "Україна єднає людей" було продемонстровано на телеканалі «Миколаїв».

Інформація та фотоматеріали КУ "ЦБС"

Жовтневого району

Кiлькiсть переглядiв: 431

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.