День Матері

2015-05-18

/Files/images/2015_rk/traven/P5141194.JPG

Все те, що мав, і те, що в мене є,

Що від людей, що від землі святої,

Що радістю в рядках моїх встає,

Передано в моє життя тобою.

(В. Підпалий)

/Files/images/2015_rk/traven/P5141226.JPGСаме під такою назвою відбувся захід в Українківській бібліотеці-філії, присвячений Дню Матері та Міжнародному Дню родини. Завітали до бібліотеки поважні гості – мами, дружини, бабусі та діти наших односельців. Почесними гостями заходу були рідні військовослужбовців- односельців, які захищають східні кордони нашої держави: дружина, мати та донька Олексанра Ігіна, донька Дениса Шниркова, мама Сергія Горбового, мама, сестра Павла Антоновича, дружина Володимира Дзембуляка, дружина Олексанра Багна, дружина Василя Мірчі, мама Михайла Добруцького, дружина Віталія Ковальчука, мама Павла Хомута, бабуся та мама Івана Поповича, доньки Ігоря Соколана, мама Олексія Чепурного, мама Сергія Герасимова, мама, сестра, тітка Олексанра Шостака та інші поважні жінки нашого села.

З вступним словом звернулася до присутніх сільський голова Людмила Корнієнко, яка привітала зі святом, побажала миру, спокою в серцях та затишку в оселях.

Бібліотекар звернула увагу на те, що це свято уособлює три найдорожчі образи для кожної людини: Матері Божої, Матері-України і рідної неньки.

/Files/images/2015_rk/traven/P5141193.JPG«Земля, Вітчизна, Доля і Любов – усе святе жіноче ім’я має», саме з трьох блоків складалася розповідь переплетена піснями та віршами. Звучали голоси обдарованих дітей села Українка, які чарують душу, беруть за серце: Лізи Карабін, Валерії М’ялик, Віолети Гарманової, Аліни Лесів, Євгенії Покотилової, дорослі не залишились осторонь, виконували пісні про матір - це Наталія Лесів, Сергій Тафтай, вокальний ансамбль «Любисток». Читала вірші постійна користувачка бібліотеки Любов Шевчук. В зворушливій атмосфері минуло дві години живого спілкування. Коли бібліотекар надала слово присутнім , піднялася Ірина Мосійчук - мама Павла Антоновича, 1992 року народження, який бере участь в АТО з 1 .11. 2014 року і по теперішній час, вона зазначила, що бажання у нас одне: хай буде мир! Щоб наші діти, чоловіки поверталися додому живими! На заклик «Слава Україні!» всі присутні відповіли: «Героям Слава!» Підсумок зустрічі полягав у тому, що треба пам’ятати: матір і Батьківщину ні купити, ні заслужити не можна, їх не вибирають, а отримують з народження.

/Files/images/2015_rk/traven/P5141220.JPG

Можеш вибирати друзів і дружину.

Вибрати не можна тільки Батьківщину.

Можна вибрать друга і по духу брата,

Та не можна рідну матір вибирати.

(В. Симоненко)

Кiлькiсть переглядiв: 456

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.