«В душі народу - Кобзареве слово»

2016-03-14

Початок березня щорічно знаменується в Україні заходами, присвяченими вшануванню пам’яті Великого Кобзаря. Цьогоріч 14 березня 2016 року бібліотекар Капустинської бібліотеки-філії, Світлана Василівна, підготувала й провела Шевченківські читання, учасниками яких стали учні 1-4 класів. Кожен з конкурсантів заздалегідь обрав одну з поезій «Кобзаря», працював над образом, виразністю, намагався донести до кожного слухача провідний мотив твору.

З метою різностороннього і об’єктивного оцінювання учасників конкурсу та визначення переможців було обране журі, яке очолила директор Капустинського НВК Фурман Наталія Юріївна.

Бібліотекар та учасники заходу довели, що світ постав зі Слова, і Україна постала зі Слова, і Слово те було Шевченкове. Воно виросло з прекрасної української пісні і думи, з глибинного кореня народного, з його духовної чистоти. Воно засяяло на вершинах слави мудрістю пророка і поетичним ясновидством, бо постала оновлена Мати - Україна. Шевченків «Кобзар» став синонімом сумління свого часу, бо сам автор увібрав сюди кожну сльозинку, найменший стогін приниженого і скривдженого. Духовну велич і красу українського народу він підніс на найбільшу височінь, чим збагатив світову культуру. Ім’я Тараса Шевченка стало символом нашого народу.

Завдяки Шевченківським читанням діти ще раз отримали чудову нагоду насолодитися поезією Кобзаря, доторкнутися до «слова вічного, слова, невмирущого своєю правдою, невідцвітного художньою красою…»

В кінці свята всіх учасників заходу бібліотекар Світлана Василівна пригостила солодощами.

Кiлькiсть переглядiв: 444

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.