Зустріч-реквієм пам'яті поета Владислава Іщенка "Філософія вічності"

2015-01-30

/Files/images/polgonvska/eMqK_lf6jks.jpg

У Полігонівській бібліотеці відбулася зустріч-реквієм пам'яті поета Владислава Іщенка "Філософія вічності".

8 січня 2015 року минула перша річниця смерті поета, вченого агронома, кандидата с/г наук, автора більше восьмидесяти наукових праць і розробок, почесного члена літературно – мистецького об’єднання “Горицвіт” – Владислава Іщенко.

Владислава Іщенко народився в с. Трояни на Кіровоградщині в селянській сім’ї. Закінчив Херсонський с/г інститут. Працював в господарствах Херсонської і Миколаївської областей. Пройшов шлях від бригадира тракторно-польової бригади до директора дослідного господарства. В останні роки працював заступником директора з наукової роботи Миколаївського інституту агропромислового виробництва НААН України. Окрім численних професійних здобутків він мав особливий талант до літературного слова. Владислав Іщенко друкувався у альманасі "Барви горицвіту", "Содружество литературных объединений". Він є автором поетичних книг: "Осіннє літо", " Заветные миры", "Тополиний сніг", "Охотничье сердце", "Філософія вічності". Автор художньо-документальної повісті "Небесний сокіл".

Присутні поділилися спогадами про спільну роботу і спілкування з поетом, що рік тому пішов з життя. Вдові поета була вручена медаль "200 років Тарасу Шевченку", видана посмертно Владиславу Іщенку товариством "Просвіта". Минає час, але відхід поета так само наповнює нас смутком і викликає спогади, які свідчать про те, що світ літератури пережив велику втрату.

Кол-во просмотров: 276

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.