Біль і тривоги Чорнобиля

2017-04-26

/Files/images/2017_rk/kvten/DSCN0381.JPG

Берег Прип’яті. Мирна весняна українська ніч. 26 квітня 1986 року…

Ця дата назавжди залишиться у пам’яті людства.

Чорнобиль..

Ти відомий сьогодні кожному-

Не ім’ям своїм, а бідою.

Тою вулицею порожньою

Понад прип’ятською водою

26 квітня 2017 року центральна бібліотека Комунальної установи «Вітовська централізована бібліотечна система» провела інформаційну годину до 31 –ї річниці від дня Чорнобильської трагедії «Біль і тривоги Чорнобиля». в Вітовській районній державній адміністрації

Відкрив захід голова Вітовської РДА О.М. Демчук, який зазначив, що серед усіх трагедій, що пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери та розповів про життя в зоні відчуження сьогодні. Біда відгукнулася у серцях мільйонів людей. Наша країна і весь світ відчули на собі таку грізну силу, як ядерна енергія, що вийшла з під контролю.

Про подвиг ліквідаторів Чорнобильської трагедії розповів голова Вітовської районної ради І.С. Матвєєв.

Директор «Вітовської ЦБС» Т.Г. Остафійчук представила голову районної Спілки чорнобильців Вітовського району В.В. Купрейчика, який розповів про життя чорнобильців Вітовщини сьогодні та надання їм матеріальної допомоги .

Провідний бібліотекар центральної бібліотеки КУ «Вітовська ЦБС» Надія Скрипковська провела інформаційну годину «Біль і тривоги Чорнобиля», ознайомила присутніх з бібліографічним оглядом літератури та презентувала книгу Світлани Алексієвич, Нобелівської лауреатки 2015 року, «Чорнобильська молитва. Хроніка майбутнього» та роман Володимира Яворівського «Марія з полином наприкінці століття».

/Files/images/2017_rk/kvten/DSCN0411.JPG

/Files/images/2017_rk/kvten/DSCN0408.JPG

/Files/images/2017_rk/kvten/DSCN0399.JPG

/Files/images/2017_rk/kvten/DSCN0385.JPG

/Files/images/2017_rk/kvten/DSCN0383.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 448

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.