«Книжкові мости єднають серця»

2015-07-23

/Files/images/2015_rk/lipen/knijkov_mosti/IMG_3090.JPG

«Книжкові мости єднають серця»

Бібліотечні працівники Комунальної установи "Централізована бібліотечна система" Жовтневого району висловлюють велику подяку обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.Я. Франка за найкращий подарунок для своїх читачів - колекцію українських унікальних авторів, яку вони отримали від івано-франківських колег, згідно благодійно-просвітницького проекту "Книжкові мости єднають серця"

З ініціативи департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю спільно з управлінням культури національностей та релігій, департаменту освіти і науки облдержадміністрації у рамках започаткованого минулого року проекту «Книжкові мости єднають серця» проводиться благодійно-просвітницька акція «Великдень української книги».

Як відзначив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ігор Дебенко, започаткований минулого року проект «Книжкові мости єднають серця» знайшов позитивний відгук серед громадськості Прикарпаття. Свідчення цього – близько 9 тисяч книг, які були передані у бібліотеки Донецької та Луганської областей.

Продовжуючи реалізацію проекту, організатори сподіваються на його успішне проведення і цього разу. Мета проведення благодійно-просвітницької акції «Великдень української книги» полягає в приверненні уваги громадськості, представників державних і комунальних установ до ідеї національної єдності України, об’єднання громадян нашої держави та популяризації української книги.

Стартував збір україномовних книг, аудіо- та відеопродукції для відправлення їх у південно-східні області нашої країни.

Особлива увага, зауважують організатори, акцентуватиметься на художній, пізнавальній та довідковій літературі для дітей, яку планують з Прикарпаття передати в тамтешні дитячі заклади.

Комунальна Установа «Централізована бібліотечна система» отримала в рамках проекту «Книжкові мости єднають серця» та благодійно – просвітницької акції «Великдень української книги» від обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. Франка - 2000 примірників книг, 500 примірників дитячих брошур та 38 дисків .

Читачі та бібліотекарі мають змогу познайомитися з рідкими виданнями класичної та сучасної української книги, з письменниками та поетами Галичини. Це творчість: Михайла Андрусяка, Дмитра Захарука, Богдана Томенчука, Антіна Лотоцького та інших авторів.

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.