"Життя - потяг, а потяг - життя"

2015-09-12

/Files/images/2015_rk/veresen/DSC_0564 (Medium).JPG

12 вересня літературно-музична вітальня "Откровення" радо зустріла у своїх стінах поета-аматора, поета-гумориста, поета-пісняра, мешканця села Калинівка - Валерія Мургу. Йому був присвячений творчий вечір "Життя - потяг, а потяг - життя.".

Життя, як подорож на потязі. Одні люди заходять до нашого вагону, інші - виходять. Трапляються щасливі і нещасливі зустрічі. На станціях Життя нас чекають сюрпризи, на деяких - глибока туга.

/Files/images/2015_rk/veresen/DSC_0620 (Medium).JPGПотяг - символ обраного життєвого шляху, символ руху. Стук коліс - це символ цілеспрямованості, символ часу, символ історії, символ Батьківщини. А гудок - символ творення поезії. І саме таке життєве кредо нашого героя. Цю подорож по станціях життя вели "провідниці" - ведучі Олена Шевченко та Любов Федорова. Потяг - життя зупинявся на станціях: "Обернитесь", де "сусіди по вагону" познайомились з В. Мургою, а далі були станції "Малая Родина", станція "Луч света", станція "Будем живы". У потязі життя їхали: родина Валерія Леонтійовича - жінка Антоніна, донька Юлія, онучки Яніна та Уляна; гості - брат по перу, друг - Д.Д. Кремінь, який привітав поета , щиро радів його літературним надбанням. Привітала також голова районної ради ветеранів Людмила Тарко. Радо вітали Валерія Мургу колеги-педагоги Калинівської та Воскресенської шкіл, учні-друзі, земляки-калинівці та воскресенці. Їм він присвятив і виконав "Гімн Калинівці", слова та музика якого були написані автором. Ведучі поздоровили подружжя Мургів з рубіновим весіллям, яке в цьому році вони святкують.

Воскресенці були вражені талантами сусідів-калинівців: Миколою Шумовським - учнем Калинівської муз.школи, який на скрипці зіграв попуррі українських пісень, Мілевською Наталкою, яка виконала пісню В.Мурги (аккомпонував М.Шумовський). А ще Наталка талановито прочитала гуморески автора. Учні Калинівської ЗОШ вразили глядачів гарним виконанням ліричних віршів В. Мурги.

Цей захід був прикладом об'єднання громад. Дві великі, гарні, міцні громади Воскресенська та Калинівки, об'єднавшись, зможуть побудувати гарне життя. На прикладі цього заходу ми побачили, що сила - в об'єднанні не тільки територіальному, а й в духовному./Files/images/2015_rk/veresen/DSC_0534 (Medium).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 367

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.