В бібліотеках Жовтневого району відбулися заходи в рамках відзначення Дня Гідності та Свободи «Вільні творять майбутнє»

2015-11-23

/Files/images/2015_rk/listopad/IMG_7295 (Medium).JPG

На виконання Указу Президента України Про відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи та розпорядженням голови Жовтневої райдержадміністрації Москаленко В.В. З метою гідного відзначення у 2015 році річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. В бібліотеках Жовтневого району були проведені заходи «Вільні творять майбутнє».

«Вільні творять майбутнє» - під таким гаслом у приміщенні Новомиколаївської бібліотеки-філії пройшов захід, приурочений до дня Гідності та Свободи, який спільно підготували та провели сільський Будинок культури, сільська бібліотека та учні Новомиколаївської ЗОШ. На святі були присутні: Новомиколаївський сільський голова Дмитро Писарєв, депутат районної ради Ніна Стогній, голова ветеранської організації Надія Воробйова, учасник АТО Василь Нечитайло, учасники університету третього віку.

В Костянтинівській бібліотеці-філії було проведено інформаційну годину «Вони пройшли крізь вогонь і зброю» для учнів 4класу.

Історична година під назвою "Україна - країна гідності і свободи" представлена до уваги відвідувачам Первомайської бібліотеки, нагадала про події листопада 2013 року. Саме тоді небайдужі до долі країни громадяни вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту проти відмови уряду від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Ми є народ, якого не здолати" інформаційний діалог присвячений Дню Гідності і Свободи пройшов у Грейгівській бібліотеці філії для студентів.

В Лиманівській бібліотеці філії завідуюча Тетяна Кривдюк організувала зустріч студентів університету третього віку, сільським шахматистом Михайлом Войтовим з учасником АТО Борисом Морозовим.

З метою збереження належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина в Шевченківській бібліотеці - філії відбувся захід " Гідні творять майбутнє". Де бібліотекар Кошман Ю.О. ознайомила читачів з історією виникнення цієї пам'ятної дати, відбувся перегляд відеоролика "Революція Гідності".

Зараз, коли Україна перебуває в тяжкому часі, нам необхідно впевнено орієнтуватися в проблемах сучасності, бачити перспективи розв’язання цих проблем і розуміти, що «Вільні творять майбутнє», що вибір боротьби за свободу і гідність був виправданий.» - з такими патріотичними словами бібліотекар Українківської бібліотеки філії зверталася до своїх читачів. Також відвідувачам була запропонована книжкова експозиція «Стань же окрасою цілого світу, наша свята Україно». В книгах представлені найкращі місця та цікаві подорожі в історію та культуру Батьківщини.

Прес-огляд "Український майдан" відбувся в Новогригорівській б\ф. Відвідувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися зі статтями газет "Вісник Жовтневщини", "7/я", "Бульвар Гордона", які змістовно висвітлили події осені 2013 року, які стали вагомою сторінкою в історії України.

До цього свята в Полігонівській бібліотеці пройшла година спілкування "Україна - територія гідності і свободи". Цікаву, змістовну програму підготували і провели волонтери бібліотеки, використовуючи документальні матеріали відео-хроніки, свідчень очевидців, художніх творів.

Під час заходу гості ознайомились з поняттями “гідність” та “свобода”, отримали інформацію про події на Майдані Незалежності в листопаді 2013 року. Хвилиною мовчання було вшановано героїв, які вже не повернуться ані в рідну домівку, ані до бойових побратимів.

В Котляревській бібліотеці - філії пройшов захід "Наша пам’ять не згасає в наших серцях" присвячений Дню Гідності та Свободи. Простежили хронологію двух революцій – Майдан 2004-го року, який був святом Свободи,і Революція Гідності 2013-го року. З Днем Гідності та Свободи присутніх привітала голова Котляревської сільської ради Кравченко О.І. На святі лунали вірші та пісні присвячені всім героям України нашим співвітчизникам, які боролися та борються за майбутнє своєї Батьківщини. Завідувач бібліотекою зробила презентацію виставки - реквієм "Забуттю не підлягає".

"Україна гідна Свободи" у Прибузькій бібліотеці - філії пройшов круглий стіл до Дня Гідності та Свободи "Україна гідна Свободи".

21 листопада - це день свободи, надії, свято вільних українців. Вільні українці - головне завоювання Революції Гідності, і саме їм було присвячено вшанування її другої річниці.

/Files/images/2015_rk/listopad/SAM_1955 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/Фотка-0281[1] (Medium).jpg

/Files/images/2015_rk/listopad/Фотка-0279[1] (Medium).jpg

/Files/images/2015_rk/listopad/PA120116 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/P9290095 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/P1010261 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/P1010260 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/P1010254 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/IMG_7296 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/DSCN9380 (Medium).jpg

/Files/images/2015_rk/listopad/DSCN1752 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/DSCN1745 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/CAM02396 (Medium).jpg

/Files/images/2015_rk/listopad/CAM02376 (Medium).jpg

/Files/images/2015_rk/listopad/100_3755 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/100_2220 (Medium).JPG

/Files/images/2015_rk/listopad/100_2219 (Medium).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 720

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.